Welke soorten dompelpompen bestaan er?

Isa Timmermans

Er zijn vele soorten dompelpompen en de meeste zijn gemaakt van twee basismaterialen: de motor of de waaier en de waaierarm. Dus om de ongeïnformeerde te helpen, zal ik de verschillende soorten onderwaterpompen bespreken die ik heb gezien die in de onderwaterwereld worden gebruikt.

Motorische pompen

De meest voorkomende vorm van dompelpomp voor onderwater gebruik is de motorische pomp. Dit type is degene die een motor en twee roterende armen die de pomp draaien in een cirkelvormig patroon heeft. Elke arm heeft een katrol en een schacht. Dit type pomp kan zeer nuttig zijn voor onderwaterfotografie en kan gemakkelijk per auto, boot of vliegtuig worden vervoerd. Omdat het zeer compact en gemakkelijk te vervoeren is, worden motorpompen gebruikt in een veel groter scala aan toepassingen dan waaierpompen.

In de meeste van de bovenstaande motor-gebaseerde pompen, de twee hoofdassen draaien de motor in een richting die overeenkomt met de gewenste snelheid. De propeller-gebaseerde pomp is meestal de eerste die een pomp te gebruiken, en het duurt een beetje langer om het werkend te krijgen, omdat de motor moet worden gewikkeld. Een veel voorkomende motorische pomp is degene die we hebben gebruikt in de foto's hierboven. Deze pomp heeft twee roterende armen, een aan elke kant, die de pomp draaien in de tegenovergestelde richting, zoals dit: Op deze foto hebben we twee armen, met hun centra in het water, en we hebben een paar propellers die draaien. We moeten meestal de motor op de rechterarm wind, zodat het draait in dezelfde richting als de armen. Als je naar deze foto kijkt, zie je dat de twee hoofdarmen aan weerszijden staan, de motoren aan de rechter- en linkerkant dezelfde lengte van de as hebben en de motor 90° naar de verticale. We willen de motor 180° naar links draaien, wat makkelijker is. We kunnen het naar rechts draaien, maar het zou te veel van een rotatie voor de pomp. We zullen later te weten komen hoe dit te doen. De foto's hieronder laten zien hoe we de motoren in onze pomp zullen draaien.

Het draaien van de motoren in dompelpompen . Demzufolge ist es anscheinend stärker als Brievenbus Nijkerk. We beginnen met het verwijderen van de twee lagers aan de achterzijde van de motor. We kunnen de motor met de hand draaien, dus we gebruiken een roterend gereedschap. De volgende foto's tonen de roterende tool die we gebruikten. . . Draai het lager met de hand.. Sehen Sie sich obendrein einen Het Paviljoen Twiske Vergleich an. Om de motor te veranderen werd de motor vervangen door een nieuwe. Op de foto is de nieuwe motor bevestigd op een beugel die een plaat ondersteunt.